Japonci si teď nafouknou koncertní síň, kde budou chtít

Nafukovací koncertní hala

Nafukovací koncertní hala Zdroj: Profimedia.cz

Japonci příští týden otevřou údajně první mobilní nafukovací koncertní síň na světě. Byla postavena jako přechodné zařízení ve městě Macušima zdevastovaném smrtícím zemětřesením a cunami z března 2011 a v budoucnu by měla putovat po postiženém regionu.

Nafukovací koncertní halaNafukovací koncertní hala | Profimedia.czPůsobivý interiér nafukovací koncertní haly

Zahajovací víkend se uskuteční v přímořském městě Macušima, které proslulo ostrovy porostlými cedry. Dřevo z cedrů poškozených cunami bylo v koncertní síni o rozměrech 30 krát 36 metrů použito jako materiál pro akustické panely a pro sedačky hlediště.

„Ark Nova je první mobilní nafukovací koncertní síň. Měli jsme pocit, že Macušima potřebuje po destrukci způsobené cunami nějakou prozatímní stavbu a nafukovací hala se nám zdála být pro tento účel vhodná,“ prohlásil Kapoor.

Nafukovací koncertní halaNafukovací koncertní hala | Profimedia.czNafouknutá hala připomíná z ptačí perspektivy obří koblihu nebo jablko

Představení v síni budou sahat od klasických koncertů světových orchestrů až po vystoupení japonských moderních hudebníků, workshopy pro děti a tradiční japonské divadlo kabuki.