Japonské rychlovlaky nabídnou cestujícím lázně nohou

Šinkansen

Šinkansen Zdroj: Vacclav, Shutterstock

Japonské rychlovlaky, které již nabízejí pro pohodlí cestujících například podnosy s jídlem, salónky pro líčení nebo prostory pro přebalování mimin, nově umožní i lázně nohou.

Neobvyklou službu začne společnost JR East poskytovat od července na rychlostní trati o délce 148 kilometrů mezi městem Fukušima a turisticky atraktivní prefekturou Jamagata. Rychlostní vlak Šinkansen zde bude vybaven speciálním vagonem s dvěma lázněmi na nohy o délce 2,4 metru podél oken. Prozatím se tak stane pouze na jedné trase.

„Zkoušíme nabídnout službu, při které je smyslem cesty již samotná jízda vlakem,“ vysvětlil novinku mluvčí železniční společnosti JR East (Východojaponská železniční společnost).

Ilustrační fotoIlustrační foto | Shutterstock

Japonské šinkanseny, které přepravují lidi v intervalech podobných metru mezi mnohými japonskými městy, jsou známé svým pohodlím, přesností, čistotou a ochotou personálu. Mnozí zahraniční klienti jim ale vyčítají vysokou cenu. Například jednosměrná jízdenka z Tokia do Ósaky (550 kilometrů) přijde na 100 eur (2730 korun).