Jasný úkol pro jaro. Zachránit ligu

Pomoci udržet první ligu má Českým Budějovicím nová akvizice, Tomáš Řepka.

Trávníky odpočívají, v ochozech stadionů je klid. Prvoligoví fotbalisté se na hřiště vrátí až po polovině února, a to v kole s pořadovým číslem sedmnáct. Na fotbalisty českobudějovického Dynama čeká venku soupeř z Olomouce. A vedení klubu už má jasno v ambicích pro jarní část ligy.

„Záchrana ligy bude prvotním cílem klubu. Naší snahou bude, abychom si co nejdříve zajistili ligovou jistotu i pro příští sezonu, a pokud se nám to povede, budeme se snažit divákům na Střeleckém ostrově předvádět co možná nejpohlednější fotbal. Zároveň jsme v posledním roce začali do týmu výrazně zapracovávat mladé odchovance, kterým bychom chtěli dávat na jaře také prostor vyzkoušet si Gambrinus ligu,“ vypočítává nejbližší plány Aleš Strouha z Dynama.

Zimní přestávka však neznamená, že sportovci v měsících volna nic nedělají. Poctivě se připravují na jarní část. „S dosavadní přípravou na jarní část sezony jsme spokojedobé spokojení.

Tým má za sebou nejtěžší kondiční část přípravy a nyní se začíná pomalu připravovat i po herní stránce,“ říká Strouha. I tak ale musel trenér František Cipro řešit některá zranění.

„Řada fotbalistů měla zdravotní problémy už v podzimní části sezony. Na začátku přípravy tak bylo hned několik fotbalistů stále na marodce. Postupně se ale zdravotní stav hráčů zlepšuje a až na dlouhodobé marody Stráského s Bakalou by snad mohli být prakticky všichni na jaře trenéru Ciprovi k dispozici,“ objasňuje šéf klubové redakce.

Ideálně se chce Dynamo pohybovat v prvoligové tabulce mezi osmým a desátým místem. K tomu by měly pomoct posily, které by mohly na jih Čech přijít. „Trenér Cipro samozřejmě přesně ví, na jakých postech ho tlačí bota. Budeme tedy usilovat o to, aby byl tým ještě před startem jarní části sezony vhodně doplněný. Vše ale samozřejmě záleží na finančních možnostech klubu a také na hráčském trhu,“ jsou si vědomi lidé z vedení Dynama.

Zkušený stoper

Největší přestupová bomba však pod Černou věží už vybouchla, když na začátku ledna podepsal smlouvu s Dynamem bývalý obránce Sparty či West Hamu United Tomáš Řepka. Od zkušeného fotbalisty si management týmu slibuje nejen zlepšení výkonů na hřišti.

„Tomáš do Dynama přišel také proto, aby zvýšil zájem fanoušků o fotbal v Českých Budějovicích. To se zatím potvrzuje, protože po jeho příchodu se o našem klubu začalo psát v médiích, fanoušci jeho příchod také hodně sledovali a věříme, že na první domácí zápas s Bohemians bude stadion zaplněný výrazně více, než tomu bylo v podzimních zápasech,“ doufá vedení.

Českobudějovický fotbalový klub chystá na jarní část Gambrinus ligy pro diváky řadu programů. „Snažíme se pro fanoušky stále vymýšlet nové a nové akce. Pro jarní část sezony bude část z nich určitě spojená s příchodem Tomáše Řepky. Budeme se na jaře snažit maximální měrou podporovat náš fanklub a věříme, že i obyčejní fanoušci budou na Střelecký ostrov chodit rádi a že se nebudou muset do posledních kol stresovat o to, zda se Dynamo udrží v Gambrinus lize,“ zve Strouha.

BILANCE DYNAMA PŘED JARNÍ ČÁSTÍ

* třinácté místo v tabulce
* třináct získaných bodů na podzim
* Jihočeši třikrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a devětkrát prohráli
* nejbližší domácí utkání se koná v neděli 26. února proti Bohemians od 15.00