Jeep Patriot Freedom vzdává poctu americkým válečným veteránům

Jeep Patriot Freedom

Jeep Patriot Freedom Zdroj: Repro Autorevue

Model Jeep Patriot se u nás oficiálně neprodává, ovšem průběžně uvolňované edice stále baví.

Jeep Patriot je ve své domovině úspěšným „vlastencem“ (jde totiž o nejlevnější modelovou řadu), ale na našich silnicích jej potkáte hlavně z individuálních dovozů. Vloni se stal součástí série Jeep 70th Anniversary Edition oslavující 70. výročí založení značky, ale vzpomeneme si také na zajímavé edice Jeep Patriot Led Zeppelin nebo prototyp Jeep Patriot Back Country.

Během uplynulého víkendu vzdávali v USA hold válečným veteránům a na počest této události představitelé Chrysleru připravili omezenou sérii Jeep Patriot Freedom Edition. Snad ani nepřekvapí, že vozy budou dodávány výhradně v barvách americké vlajky, tedy červené, modré a bílé. Novinka vychází z výbavového stupně Jeep Patriot Latitude.

Jeep Patriot FreedomJeep Patriot Freedom | Repro AutorevueNa kapotě i v interiéru najdeme typické armádní emblémy s pěticípými hvězdami

Na kapotě a předních dveřích najdeme emblémy s typickými pěticípými hvězdami a všimneme si také sedmnáctipalcových, pětipaprskových litých ráfků s lakováním Mineral Gray. Interiér je standardně prosvětlen střešním oknem a vyznačuje se sedadly čalouněnými na středech látkou a po stranách umělou kůží a najdeme na nich opět motivy pěticípé hvězdy i kontrastní stříbřité stehování.

Model Jeep Patriot Freedom Edition se v USA začíná prodávat v přepočtu za částku 427 tis. Kč, z níž u každého vozu poputuje 5 tis. Kč na konta charitativních organizací podporující vysloužilce americké armády.

Zdroj: Autorevue.cz