Kahn opět nabízí Defender 6x6. Tentokrát je cena skoro lidová

Kahn opět nabízí Defender 6x6

Kahn opět nabízí Defender 6x6

Kahn opět nabízí Defender 6x6
Kahn opět nabízí Defender 6x6
2
Fotogalerie
Šestikolový Land Rover Defender jsme si mohli prohlédnout na stánku Kahn Design letos v Ženevě. Aktuálně se zmíněná společnost k tématu Defendera s trojicí náprav vrátila, tentokrát ovšem v trochu jednodušší formě, s karoserií pick-up a za výrazně nižší cenu.

Nový šestikolový pick-up připomíná známý Mercedes G63 AMG 6×6. Na rozdíl od něj ale tento Land Rover zdaleka nenabízí tak výkonný motor. V základu totiž tuto přestavbu pohání standardní naftový čtyřválec o objemu 2,2 litru, přičemž na výběr je šestistupňový manuál, čtyřstupňový a šestistupňový automat. Samozřejmě pokud si budete přát něco jiného pod kapotu, Kahn vám za patřičný poplatek rád vyhoví.

V plánu je stavba jak verzí s řízením na levé straně, tak s tím pravostranným. Šestikolových pick-upů chce Kahn vyrobit maximálně dvacet za rok. Díky absenci nákladné zástavby jiného motoru, kdy se prodlužovala i přední část auta, je první cena tohoto vozu „pouze“ 3,7 milionu korun. Ženevský speciál měl pod kapotou benzinový osmiválec a jeho cena byla vyšší o čtyři miliony.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz