Shahaf se letos inspiroval především kambodžskými vesnicemi. Místní lidé jsou chudí, jejich jídlo je však rozmanité. Na místní kuchyni je zajímavá především technika, kterou jídlo zpracovávají. Tou ale i celkovou lokální kulturou se Shahaf inspiroval při vytváření nového menu restaurace SaSaZu. „Byl jsem v Kambodži, když zemřel král, lidé ho uctívali na ulicích a před mými zraky vařili různá jídla. Byl to velký zážitek,“ říká šéfkuchař.
„Neměníme pouze jídla ale celou atmosféru SaSaZu, přinášíme nové prvky i do chování obsluhy, novou hudbu, masáže i umění.“ říká Shahaf Shabtay.
Restaurace SaSaZu je založena na pěti technikách úpravy jídla – Sambal, Otak Otak, Flame, Roti a Tai tai Grill, na co nejčerstvějších ingrediencích a rychlé úpravě jídla. Šéfkuchař kombinuje kuchyni různých zemí a vytváří jídla ve znamení “fusion”. Letos se inspiroval v Kambodži, v pokrmech však lze poznat i postupy dalších zemí asijského regionu.
Ochutnejte také: