Karel Gott zahájí turné v říjnu Žilině, tuzemskou část v Brně

Karel Gott

Karel Gott Zdroj: Profimedia.cz

Nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott zahájí své desetikoncertní turné po Čechách, Moravě a Slovensku 27. října v Žilině, tuzemskou část pak 12. listopadu v brněnské Kajot Areně. Po dvou letech se vrátí do pražské O2 areny, kde koncertem 6. prosince jeho letošní turné vyvrcholí. Na Gottovo poslední turné v letech 2012 až 2013 dorazilo na 100.000 diváků.

„Tím, že diváci stále chodí na mé koncerty, mi dávají jasně najevo, že se se mnou chtějí znovu vidět a znovu mne chtějí slyšet zpívat. Co si mohu po pětapadesáti letech zpívání přát víc?“ uvedl pro ČTK Gott. „Publikum mi dává svůj palec stále nahoru a ukazuje mi tím, že ho stále zajímám, svým zpěvem nenudím a tím, jak vypadám, nestraším,“ dodal.

Gott minulý týden vydal u mnichovského nakladatelství Riva svou první autobiografii s názvem Mezi dvěma světy: Můj život a momentálně připravuje k vydání DVD Noční král s úspěšnými písněmi z první dekády tohoto století. Pro německou gramofonovou firmu Electrola Koch chystá nové album a na podzim představí tuzemskou nahrávku plnou nových skladeb od českých, slovenských a německých autorů. Písničku pro Gotta na ni napsali například Michal Malátný ze skupiny Chinaski, Radek Banga, Martin Chodúr, Petr Bende, Michal David, Vašo Patejdl, Viktor Dyk, Boris Urbánek a Petr a Pavel ORM.

„Několik písní z tohoto alba bych rád uvedl na chystaném turné spolu s úspěšnými písněmi z alb Sentiment, Dotek lásky a Láska je nádhera. Dojde pochopitelně i na největší hity mé kariéry, bez kterých jsou mé koncerty zcela nemyslitelné,“ doplnil Gott, kterého na letošním turné opět doprovodí Boom!Band Jiřího Dvořáka s vokálním triem ve složení Dasha, Jiří Březík a Taťána Roskovcová.

Vstupenky na koncert v pražské O2 areně jsou již čtrnáct dní v prodeji, předprodej vstupenek na české a moravské koncerty bude spuštěn v pátek v předprodejních sítích Ticketstream, Sazkaticket, Ticketportal a Ticketpro.

Gott se drží na špici domácí pop music téměř půl století. Již přes tři desítky let s menšími přestávkami pravidelně vítězí v anketách nejpopulárnějších zpěváků; Zlatým slavíkem se stal poprvé v roce 1963. Loni se při 48. ročníku tradiční ankety z prvenství radoval již po osmatřicáté. V roce 1992 mu vydavatelství Supraphon udělilo Diamantovou desku za rekordních 13 milionů prodaných nosičů.