Kdo zkouší výdrž karlovarských řidičů?

Karlovarští motoristé, kteří projíždějí po silnici směrem od nemocnice na Vyhlídku, si musí připadat jako zkušební řidiči nejmenované automobilky. Proč?

Sledujte, spolu se mnou, jejich pocity. A já, jelikož tento úsek projíždím denně i několikrát, mám pocity „vybroušené“ tak, že se s vámi chci o tento „brus“ podělit.
Za penzionem Jaro míjím nově zbudovanou kamennou zeď se vzorně zaparkovanými automobily po levé ruce. Vozovka perfektní, začínám pomalu dřímat blahem. Náhle rána, volant a podvozek „hlásí“, že se něco děje. A děje. Zeď skončila, vozovka se změnila v „autodrom“. „Díra, nedíra, furt se natírá,“ se zpívá v jedné lidovce. Já bych opravil: „Díra vedle díry, nic se neděje.“ Vážení, takový úsek cesty asi ve Varech nenajdete. A jak jsem avizoval výše, je to test podvozku vašeho vozu. Je mi jasné, že tento stav způsobila těžká technika a stavební stroje při stavbě obytného domu za končící zdí. Předpokládal jsem, že ruský majitel, až skončí, uvede povrch do normálního stavu. Bohužel. Když se začalo s opravou opěrné zdi a po skončení dělal povrch vozovky, čekal jsem logicky, že bude povrch upraven alespoň k marketu na Vyhlídce. Opět jsem se mýlil. Nedávno jsem jel po úseku silnice, pouze zatím, „před-frézovaným“ stavebním strojem. Proti našemu „tankodromu“ paráda.
Jsou vydána další tři stavební povolení na vily po uvedené trase, a můžete si tipnout, kdo je povolil. Správně. Teď už šéfuje jinému odboru.
A jelikož se na úseku objeví opět technika a stavební stroje, nemá cenu něco opravovat. Jasný, stěžovateli? A potom se uvidí. Tak to ne, já a ostatní motoristé nechceme být neustále masírováni sliby. Zažil jsem stavební boom v sousedním Německu. Ráno vykopali chodník či silnici, večer dláždili a pokládali povrch vozovky. A bez keců.
Abych jenom nekritizoval, mám zlepšovák. Navrhuji správci komunikace, v rámci úspor, tento inkriminovaný úsek projet frézovacím stavebním strojem a nic dále. Zarovnaly by se vlny a značně snížily díry ve vozovce. Obávám se, že by musel jet nejméně dvakrát. Kvůli efektu.
Jiří Mitáček, K. Vary