Když se nechcete mačkat. Luxusní hotel v Karibiku nabízí místo jen pro dva

Ostrov Gladden

Ostrov Gladden Zdroj: Private Islands

Ostrov Gladden
Ostrov Gladden
Ostrov Gladden
Ostrov Gladden
Ostrov Gladden
21
Fotogalerie

Jaké je to být Robinsonem, ale v luxusním apartmánu, si vyzkouší návštěvníci ostrova Gladden v Karibském moři. Týden pro dva stojí téměř půl milionu korun.


Kanadská společnost Private Islands, která zprostředkovává prodej a pronájem ostrovů, nabízí pobyt na ostrově Gladden v Karibském moři. Návštěvníci jsou na něm úplně sami. Na příchod personálu, který má zázemí na druhém menším ostrově, je upozorní červené světlo instalované v každé místnosti. 

„Nápad byl prostý. Vytvořit jedinečný hotel jenom pro dva. Luxusní útočiště, ve kterém není ani stopy po jiných lidech,” řekl výkonný ředitel a zakladatel společnosti Chris Krolow, jehož slova citovala agentura Bloomberg. Vilu podle něj využívají především páry, které zde chtějí oslavit narozeniny nebo výročí. 

Hotel nabízí dvě ložnice, obývací pokoj, jídelnu, kuchyni, bazén a koupelnu. Za noc pro dva si společnost počítá 2950 dolarů s all-inclusive (zhruba 65 tisíc korun). Maximální kapacita jsou čtyři lidi, kteří dohromady zaplatí za jednu noc 3550 dolarů (78 tisíc korun). Vila funguje od loňského prosince.

Cesta na ostrov se platí zvlášť a trvá zhruba 30 až 40 minut z pevniny latinskoamerického státu Belize.