Kim Dotcom končí s Mega. Dál se chce věnovat hudbě, soudům a politice

Kim Schmitz alias Kim Dotcom

Kim Schmitz alias Kim Dotcom Zdroj: profimedia.cz

Tvůrce legendárního úložiště Megaupload i jeho šifrovaného pokračovatele Mega se rozhodl, že odejde z pozice ředitele firmy, která službu Mega provozuje. Je samozřejmě řeč o Kimu Dotcomovi, který ačkoli stále čeká na soud, je mimořádně aktivní. Jak informuje TorrentFreak, svým odstupem z rozjetého Mega chce získat více času na vývoj nové hudební služby, řešení svých soudních záležitostí a rovněž naplňování politických ambicí. Služba Mega bude fungovat i nadále, ale už bez vedení Dotcoma.

Nová hudební služba doposud označována jako MegaBox by měla být spuštěna v řádech měsíců, pracuje na ní 22 vývojářů. Na rozdíl od úložiště Mega je tento projekt již čistě pod patronací Kima Dotcoma, který je vlastníkem společnosti zajišťující vývoj MegaBoxu. Ovšem už víme, že název MegaBox mít ve finále nebude. Dotcom prozradil, že u dalších svých nových projektů upustí od používání slova „mega“.

Kromě toho se Kim Dotcom chystá vstoupit do novozélandské politiky. Chce přispět k tomu, aby se z Nového Zélandu stal významný hráč internetové ekonomiky a aby na to země byla do budoucna připravena. Dále musí řešit své právní spory. V listopadu by měl proběhnout dlouho odkládaný soud o vydání do Spojených států, kde je stíhán za několik zločinů. Protože je ale případ velmi komplikovaný, pravděpodobně dojde k dalšímu odložení na duben 2014. Mezitím se právníci snaží o eliminaci obvinění v USA.

Luxusní megasvět kyberpadoucha Kima Dotcoma se zhroutil