Klip firmy Louis Vuitton zlehčuje prostituci, zlobí se Francouzky

Louis Vuitton, reklama

Louis Vuitton, reklama Zdroj: Louis Vuitton

Řada francouzských političek i dalších žen nešetří kritikou na adresu výrobce luxusního zboží Louis Vuitton, jehož klip k nové kolekci dámské módy podle nich nehorázně bagatelizuje a přikrášluje úděl prostitutek.

Provokativně laděný asi tříminutový reklamní klip využívá téma prostituce a ukazuje modelky, jak smyslně a polonahé postávají na chodnících Paříže. „Ženská těla nejsou na prodej. Prostituce není okázalost ani elegance, ale je spojena s násilím a nelidskostí, které nelze ignorovat,“ zlobí se několik francouzských političek v prohlášení, které zveřejnila místní média.

Podle advokátky Dominique Attiasové jde o velmi šokující pojetí ženy. „Jedna věc je jistá. Pouliční prostitutky nosí jen zřídka norkový kožich a už vůbec ne značky Louis Vuitton,“ uvedla redaktorka deníku Libération.

Firma Louis Vuitton, která na kritiku nereagovala, některé Francouzsky nepříjemně překvapila již při nedávném představení kolekce na módní přehlídce. Modelky byly silně nalíčení, některé v průhledném spodním prádle, jedna dokonce šla po módním molu s jedním obnaženým ňadrem.