Klokani znovu vítězí, dnes se hraje šlágr podzimu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK/Ramik Drahoslav

Skvělou formu prokazují na začátku sezony fotbalisté Bohemians 1905. V pátém ligovém kole zvítězili v Ostravě nad Baníkem 1:0. Připsali si čtvrté vítězství. Baník zůstává bez bodu.

Klokani se hned na úvod sezony zařadili mezi černé koně soutěže. Zisk 12 bodů z pěti zápasů překvapil i vršovického kouče Pavla Medynského. „Je to šílené,“ citovala trenéra ČTK. „Ale manšaft je dlouho u sebe, kluci chtějí,“ dodal Medynský. Tým překvapil i brankáře Radka Sňozíka. „Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že budeme mít po pěti kolech dvanáct bodů, pošlu ho do Bohnic,“ uvedl.

Ostrava nezvládla ani svůj pátý zápas. Tentokrát ale inkasovala „jen“ jeden gól a pokrok byl vidět i ve výkonu hráčů. „Věděli jsme, že Baník na tom není dobře a že když dáme gól, bude na tom ještě hůř. To se potvrdilo. I když držení balonu bylo možná tak 90:10 pro Baník, šanci neměli,“ popsal soupeře Sňozík.

Největší šance Ostravy skončila břevnem. Na první branku po návratu stále čeká útočník Baníku Václav Svěrkoš. Kouč domácích Pavel Malura byl s výkonem týmu celkem spokojen. „I tak by to pro nás mělo být povzbuzení, hráči viděli, že i soupeře, jako je Bohemka, dokážou jasně přehrát,“ řekl.

Páté ligové kolo dnes uzavře zápas podzimu – souboj Plzně a Sparty. Oba týmy bojovaly minulý týden o účast v evropských soutěžích. Sparta do Evropské ligy nepostoupila. Plzeň v odvetě s Kodaní uspěla a zahraje si hlavní část Ligy mistrů. Ve skupině se utká s Barcelonou, AC Milán a Borisovem.