Konečně. Hřiště pro cyklisty bude na podzim

Po letech hledání je rozhodnuto. Dopravní hřiště bude v Malých Hošticích

Opavou projede denně několik tisíc aut, ale chybí jí hřiště, kde by se děti naučily, jak se v tak hustém provozu chovat. Letos na podzim se Opavané dopravního hřiště dočkají.
„Bude vedle fotbalového hřiště a v současné době vyřizujeme stavební povolení a zpracováváme projektovou dokumentaci,“ řekl starosta městské části Malé Hoštice Stanislav Kubesa. Svou radost neskrývá ani Ivo Špičák ze skupiny prevence a projektů opavské Městské policie. „Za stavbu dopravního hřiště bojuji už asi čtyři roky a vždycky to na něčem ztroskotalo. Jsem rád, že se konečně našli lidé, kteří pochopili, že takovéto hřiště je v Opavě potřeba a nabídli místo, i část financí,“ pochvaloval si Špičák.
Jediné místo, kde se nyní opavské děti mohou učit dopravní výchově je na hřišti u základní školy na Riegrově ulici. „Bohužel jeho vybavení může sloužit pro výuku malých dětí do druhé třídy základní školy. Místo je ale tak malé, takže by se nedalo vybavit tak, aby vyhovovalo nárokům na dopravní hřiště pro větší děti,“ vysvětloval Špičák.

Zástupkyně ředitele základní školy v Komárově Eva Murová dopravní hřiště vítá. „Určitě ho budeme využívat, ale je pro nás trochu z ruky. Když pojedeme městskou dopravou, musíme v centru přestupovat,“ řekla Murová.
Podle mluvčího opavské radnice Jana Šindlera, místo vybrali úředníci odboru školství, aby tam mohly jezdit děti i z okolních obcí. „Mohou tam přijít i rodiny s dětmi. Asfaltové cestičky využijí také vyznavači in – line,“ řekl Šindler.