Koupaliště Havířov: Odpočinek i adrenalin

Havířovské koupaliště nabízí spoustu zajímavých atrakcí. Betonové ochozy však volají po opravě.

Na městské koupaliště Havířov vstupují návštěvníci moderními zasouvacími dveřmi. Za nimi je čekají zábavní atrakce, sportovní plochy, plavecký bazén, brouzdaliště pro nejmenší i restauraci a dva stánky s občerstvením.

Jako stvořené pro rodinný výlet

Areál prošel v minulých letech rekonstrukcí za více než sedmdesát miliónů korun. Dnes se proto může rovnat podobným zařízením v Evropě.

Roztáhnout deky nebo ručníky můžou návštěvníci buď kdekoli na trávě, nebo na betonových ochozech podél plaveckého a skokanského bazénu, do kterého se lidé mohou vrhnout ze skokanského můstku o třech výškových stupních. Zaplavat si mohou ve vedlejším padesát metrů dlouhém klasickém bazénu.

Nádrž s divokou řekou i mořskými vlnami

Třetí nádrž je kombinovaná. Jsou zde dojezdy z velkých točitých tobogánů, ze kterých jeden začíná níž a jeden o několik metrů výš, i kratších rovných skluzavek. Všechny tyto atrakce jsou v udržovaném a čistém stavu. Z tohoto bazénu se nad hladinu tyčí nerezové přepážky oddělující divokou řeku od klidné stojaté vody. „Ráda si zadovádím v divoké řece nebo mořských vlnách, odpočinu si na vzduchovém lehátku nebo si dopřeji vodní masáž,“ popisuje Jana Šindlerová. Pro děti jsou připraveny prolézačky a dvě brouzdaliště.

Toalety neokouzlí, ale ani neurazí

Záchody jsou tu čisté a na každých slouží potřebě návštěvníků dvě umyvadla. Na těch pánských je, jak už to tak bývá, cítit nelichotivý zápach. Dámské i pánské převlékárny nabízí dostatečný počet skříněk na klíč i pro větší počet návštěvníků.

Celkově, až na olamující se betonové ochozy, působí koupaliště udržovaným dojmem a patří můžeme ho zařadit k příjemným místům pro letní radovánky.