Kov a dřevo vás už nudí? Tak si do svého Bentley objednejte kámen

Kov a dřevo vás už nudí? Tak si do svého Bentley objednejte kámen

Kov a dřevo vás už nudí? Tak si do svého Bentley objednejte kámen

Bentley je automobilka, která ve velké míře používá ruční výrobu, takže si její zákazníci mohou navymýšlet v podstatě cokoliv. A Bentley jim v tom vychází vstříc, což dokazuje také jedna aktuální docela zajímavá novinka. Co byste řekli na kamenné obložení palubní desky?

Samozřejmě nikdo nebude tesat kus kamene, který pak přilepí na palubní desku, to by nebylo dostatečně luxusní. Bentley používá jako zdroj břidlici a křemenec původem z indických lomů. Kameny jsou ručně vybírány, následně rozděleny na malé kousky, které jsou vytvrzeny skelným vláknem a spojeny pryskyřicí. Zbytek už obstará ruční finální tvarování a broušení. Vše pod taktovkou divize Mulliner. Výsledek je označován jako kamenná dýha.

Kov a dřevo vás už nudí? Tak si do svého Bentley objednejte kámenKov a dřevo vás už nudí? Tak si do svého Bentley objednejte kámen

Tuto novinku si mohou do svého auta objednat zájemci o modely Continental a Flying Spur. Na výběr jsou pak barvy Galaxy, Autumn White, Terra Red a Cooper. Nic podobného zatím v Bentley použito nebylo, nicméně podle tiskové zprávy jde pouze o začátek. Britská automobilka má s kamennou dýhou údajně velké plány.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz