Adele představila titulní píseň k nové bondovce

Adele

Adele Zdroj: profimedia.cz

Přesně půl století poté, co na plátna kin vstoupil první film o Jamesi Bondovi, představila britská zpěvačka Adele titulní píseň k nové, už třiadvacáté bondovce Skyfall. Skladba se, jak se na agenta 007 sluší a patří, na internetu v pátek objevila v 0:07 londýnského času (1:07 SELČ).

Píseň s názvem Let The Skyfall napsala 24letá Adele společně s producentem a skladatelem Paulem Epworthem.

Natáčela se ve studiích Abbey Road a Adele doprovodil 77členný orchestr. Podle agentury DPA skladba bezchybně zapadá do série dramatických písní k filmům o agentovi Jejího Veličenstva, které zatím zpívali třeba Shirley Basseyová, Paul McCartney nebo Tina Turnerová.

U londýnských bookmakerů si lze vsadit na to, zda se Let The Skyfall dostane na první místo britských britských hitparád. Žádné z bondovských písní se to zatím nepovedlo, napsala DPA.

Několik hodin po zveřejnění se píseň Let The Skyfall držela na pozici jedničky žebříčku na portálu iTunes.

Film Skyfall bude mít slavnostní premiéru 23. října v londýnské Royal Albert Hall, kam má přijít i následník britského trůnu princ Charles s manželkou Camillou. Ostatní diváci, včetně těch českých, na film budou moci jít od 26. října. V roli Jamese Bonda znovu uvidí Daniela Craiga.