Elton John bude točit autobiografický snímek s Timberlakem v hlavní roli

Elton John

Elton John

Britský zpěvák Elton John se chystá natočit autobiografický snímek. V roli svého mladšího já by rád viděl kolegu z oboru, Američana Justina Timberlakea. Ten už Eltona Johna ztvárnil v jeho klipu k písni Rocket Man. Další detaily k filmu hodlá Elton John oznámit brzy. Začne také s castingy a plánem produkce. Píše o tom agentura Mediafax.

„Je to ve vývinu. Oficiální vyhlášení bude velmi brzo. Máme režiséra a pak půjde už jen o to, abychom doladili scénář přesně tak, jak ho chceme,“ řekl zpěvák. Autorem scénáře je Lee Hall, který pracoval například na úspěšném snímku Billy Elliot.

Film bude částečně muzikálem, zazní v něm možná i několik nových písní. „Bude to surreální pohled na můj život. Nechci, aby to byl obyčejný životopis, protože můj život takový nebyl,“ vysvětlil Elton John. Jeho představám by odpovídalo spíše něco ve stylu kabaretního Moulin Rouge, dodal.

Elton John je za svou píseň Hello, Hello z loňského animovaného filmu Gnomeo and Juliet nominovaný na Zlatý globus. Zpěvák také chystá nové album, ačkoli připouští, že jeho pozice na hudební scéně se během let změnila. „Éra Eltona Johna v popových rádiích je pryč a já to vím a přijímám to, nejsem kvůli tomu nešťastný. Jsem teď v jiné životní etapě, a to mi dává svobodu dělat jakýkoli druh hudby, co budu chtít,“ řekl.

Zmínil se také o prvních narozeninách svého syna Zacharyho, kterého vychovává spolu se svým partnerem Davidem Furnishem. „Je to světlo našeho života,“ svěřil se čtyřiašedesátiletý otec.

Elton John je jedním z nejúspěšnějších sólových umělců v historii populární hudby. Kromě hitů jako Candle in the Wind, Can You Feel the Love Tonight a mnoha dalších ho proslavil i extravagantní styl oblékání a pestrý osobní život.