Exkluzivně z premiéry Trainspottingu 2: Reflex vyzpovídal Spuda, Begbieho i Rentona! Bude třetí díl?

Video placeholde

Dlouhé hodiny mrzli fanoušci Dannyho Boylea a hlavně kultu jménem Trainspotting před branami edinburgského multiplexu Cineworld. V neděli tam měl premiéru “sequel” Trainspottingu T2, film, jenž legendu oživuje po dlouhých dvaceti letech. Čtenáři Reflexu mohli být u toho prostřednictvím přenosu přímo z oranžového koberce na našem Facebooku.

Prošli se po něm všichni hlavní protagonisté včetně Ewana McGregora či Roberta Carlyla alias Begbieho a navzdory počasí, v němž se kameramanům vybíjely baterie, zdravili promrzlé publikum bezmála dvě hodiny. Premiéra tak víc než oficialitu připomínala jednu velkou party. “Ku..evská zima, ale tohle za to stojí,” glosoval pospolitou atmosféru Robert Carlyle alias Begbie.

Podívejte se na rozhovor

Video placeholde
VIDEO: Rozhovory s herci na skotské premiéře filmu T2 Trainspotting • Tereza Spáčilová, Martin Bartkovský

Trainspotting je pro Skoty srdeční záležitost. Když Boyle tvrdí, že jsou to “takové skotské Hvězdné války”, není daleko od pravdy. Místní pro Trainspotting dýchají, což se potvrdilo nejen během natáčení (skotská premiérka se prý dokonce vyvlékla ze zahraniční cesty, jen aby se ho mohla zúčastnit), ale i v samotný den premiéry. “Neznám Edinburčana, který se nešel podívat. Trainspotting je přece náš!” říkala mi v obchodě Mary, prodavačka, jež se přitom v éře původního Trainspottingu sotva batolila.

 Ještě častěji zájmeno “náš” padalo v souvislosti se zmíněným Carlylem. Begbieho Skotové zbožňují. Rodák z Glasgow, kde mimochodem vznikala převážná část prvního dílu (ten druhý se naopak točil v Edinburghu), platí doma za národního hrdinu.

Celý text o premiéře Trainspottingu 2 najdete na Reflex.cz