Schwarzenegger se vrátí jako Barbar Conan v chystaném pokračování

Conan

Conan

Americký herec rakouského původu, kulturista i bývalý guvernér Arnold Schwarzenegger, se vrátí do jedné ze svých nejslavnějších filmových rolí - jako Barbar Conan v chystaném pokračování úspěšné série. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na filmové studio Universal Pictures.

Pětašedesátiletý Schwarzenegger bude hrát mečem se ohánějícího hrdinu ve filmu The Legend of Conan (Legenda o Conanovi) 30 let poté, co měl premiéru film, jenž zahájil jeho dráhu hollywoodské hvězdy. „Vždycky jsem měl rád postavu Conana a jsem poctěn, že jsem byl požádán, abych tuto roli znovu převzal,“ uvedl Schwarzenegger v prohlášení.

Původní filmy Barbar Conan z roku 1982 a o dva roky později Ničitel Conan společně vydělaly na tržbách v USA více než 70 milionů dolarů. V roce 2011 se původní snímek dočkal remaku, který šel do kin rovněž s názvem Barbar Conan. Film, v němž hrál Jason Momoa, kterého proslavil televizní seriál Hra o trůny, ale úspěch nezopakoval a na severoamerickém trhu vydělal jen 21 milionů dolarů.