Staří hrdinové z filmu Postradatelní 2 vedou filmový žebříček

Z filmu Postradatelní 2

Z filmu Postradatelní 2 Zdroj: Profimedia.cz

Stará známá parta akčních hrdinů v podání Sylvestera Stallona, Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena, Bruce Willise i čínského mistra bojových umění Jet Liho vede díky snímku Expendables: Postradatelní 2 tuzemský žebříček nejnavštěvovanějších filmů. Snímek, v němž se nově objevila čínská herečka Yu Nan, za první víkend zhlédlo téměř 34 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách kin bezmála 4,5 milionu korun, informovala Unie filmových distributorů.

Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu letní erotická komedie Jana Hřebejka a Michala Viewegha Svatá čtveřice s přibližně 11 tisíc víkendovými diváky. Pořadí se nezměnilo ani na třetí příčce, na které je pokračování série úspěšných tanečních filmů Let's Dance: Revolutions, které za dva týdny na tržbách získalo přes 4,8 milionu korun.

Na čtvrté místo spadla dosud vedoucí animovaná dobrodružná komedie Rebelka, kterou již celkem zhlédlo přes 100 tisíc lidí. Pátý zůstává americký film Méďa, který je přes svůj název určen spíše dospělým divákům.

Z domácí tvorby je na jedenáctém místě filmový dokument z prostředí závodních koní Váňa, na který si první víkend našlo cestu 1390 diváků. Čtrnáctá je komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel, která rovněž patří k hitům první poloviny roku. Dosud ji vidělo přes 445 tisíc lidí, kteří v pokladnách kin nechali více než 56 milionů korun. Na dvacátém místě je komedie Polski film, jehož tržby se blíží k hranici tří milionů korun.

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.