Tichá dohoda zahraje na své „valné hromadě“ s bývalými spoluhráči

Tichá dohoda

Tichá dohoda Zdroj: Ticha dohoda

Nejslavnější hity své historie i méně známé písně ze svého repertoáru představí v pátek v pražském Paláci Akropolis kapela Tichá dohoda. Skupina loni obnovená po několikaleté přestávce zde opět po roce uspořádá "valnou hromadu", na které jako hosté vystoupí její bývalí členové. Kapelník a kytarista Dan Šustr uvedl, že se spoluhráči oprášil 15 skladeb, návštěvníky výjimečného koncertu tak čeká více než dvouhodinový set hvězd večera. Předcházet mu bude vystoupení kapely Rubiano.

Tichou dohodu Šustr založil v roce 1986, kapela získala název podle slavného románu filmového režiséra a spisovatele Elii Kazana. O tři roky později se k ní připojila zpěvačka Šrůmová; spolu se Šustrem potom rozhodovali o jejím směřování. V poslední sestavě, v níž se před rokem skupina vrátila na scénu po několikaleté pauze, dále hrají baskytarista Michal „Sherry“ Šerák a bubeník Vendy Šváb. Oba muzikanti působí i v dalším Šustrově projektu 2Wings.

Jako hosté se na koncertě představí například bubeníci Jiří Šimeček, Pavel Attel a Jaroslav Kvasnička, baskytaristé Pavel Krtouš a Aleš Zenkl, klávesista Karel „Zub“ Šváb a kytarista Jan Erle. Speciálním hostem bude zpěvák Michal Hrůza.

Podobnou „valnou hromadu“ kapela uspořádala již loni. Nahrála na ní koncertní záznam, který letos vydala na CD.