Lamborghini Huracan ještě nevyjelo, ale už má první ladění

Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan Zdroj: Lamborghini

Novinka od Lamborghini bude jednou z nejzářivějších hvězd ženevského autosalonu, ovšem na své si záhy přijdou i milovníci skutečné exkluzivity.

Nové kupé Lamborghini Huracan LP 610-4 oslaví svoji výstavní premiéru na nadcházejícím autosalonu v Ženevě a má před sebou velký úkol: nahradit ve výrobním programu Lamborghini legendární model Lamborghini Gallardo, jenž se stal nejprodávanějším automobilem značky v celých jejích dějinách. A jelikož nyní údajně u Lamborghini evidují již přes 700 závazných objednávek, mohlo by se to zřejmě povést.

Ačkoli dosud nové Lamborghini Huracan viděla jen hrstka lidí v čele s významnými zákazníky, přichází pánové z ladičské společnosti Duke Dynamics s vlastní interpretací tohoto modelu. Nejvýraznějším prvkem se má stát sada aerodynamických doplňků Minotauro a vůz bude k dispozici v polovině letošního roku. S úpravami motoru u Duke Dynamics nepočítají, takže se můžeme těšit na standardní vidlicový desetiválec o objemu 5,2 l s maximálním výkonem 610 koní (448 kW) při 8 250 ot./min. a vrcholem točivého momentu 560 Nm dostupným při 6 500 ot./min.

Lamborghini HuracanLamborghini Huracan | Lamborghini

Připomeňme, že na motor navazuje sedmistupňová dvouspojková převodovka přenášející točivý moment na kola obou náprav. Vzhledem k hmotnosti 1 422 kg není divu, že nový Huracan zvládne „stovku“ za 3,2 s a že zrychlení z nuly na 200 km/h absolvuje za 9,9 s. Nejvyšší rychlost kulminuje na 325 km/h.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz