Lede se hnole

Není to tak dávno, co po mistnich kolejich jezdil Jančuruv žloté expres.

Za pár kaček se Seničáci dostale do města a měšťáci dostale kávo aji s vehlidkó na obihajici krajino. A Jančura z té předváděčke na Hané dostal choť namlsat Hanáke eště vic.
Zatimco na radnice si radni vekládaji cobe kdebe, Jančura si pronajal nějaky volny šine a z pátyho nástupišťa hlavniho nádraži položil trať přes přednádražni prostor, keré se furt přestavoje. Svedl tak trať až na Kosmonautu. Před sokolovnó pak zahl šine na Šantovko, co je furt rozrépaná a okolo Morave se dostal až do Slavonina. Zni to sice jako volovina, ale ož včil si muže Olomóčák za korono dovolit cestovat prvnim, tzv. Tesařikovym pásmem (od Mrakodrapo po Envelopo). Za další korono dostane kaléšek a jizdenko až na konečnó. A kdež nebode moc špórovat, hosteska mo za další korono do kaléško naleje něco od bolestě. Celá ta sranda je totiž povolená jenom na tédeň. Městsky elektricky dráhe totiž označile celé ten cirkus za zbetečnó a nereálnó věc, protože nějaké žloté Jančura nemuže vědět, čeho si žádá Hanákova zadnica, no ne? Lemtat řidky kafe z kelimko a navíc ve voze? Na co internet ? Bode Hanák dělat aji po práce? Práca není zajic, ta přece neoteče. A nakonec be jim Jančura povolil aji batužke na zádech, hotová sodoma gomora!
Šeptá se, že včil se na radnice vepiše nové tendr na dodavatele moderni městské doprave – lanovke. Muže ale vehrát jen ten, kdo zná mistni podminke. Po mistnich volbách bode totiž potřebovat hodně óřadu brzo hodit nějaky lano, abe se aji jejich zadke moc neprostudile.

tonek.melhoba@seznam.cz