Lekce pro zkušené gurmány: zásnuby champagne s lanýži

sklenky na šampaňské, ilustrační foto

sklenky na šampaňské, ilustrační foto

Milujete francouzskou gastronomii a snoubení špičkových jídel a luxusních vín? Tak právě pro vás je určena malá exkurze do gurmánského nebe. V Pražské lanýžové restauraci La Truffe totiž od května zahajují sérii kurzů o snoubení champagne s lanýži. Každou 2. středu v měsíci tu můžete ochutnat vybraná champagne v kombinaci se špičkovými pokrmy připravenými z lanýžů. První lekce bude 9. května.

Během jednotlivých lekcí se dozvíte spoustu zajímavých informací o oblasti Champagne a ochutnáte špičková vína, která do Česka dováží House Champagne Group.

Jednotlivými lekcemi bude hosty restaurace provázet Aleš Pokorný, který je jedním z největších českých odborníků na champagne v Česku. Lekce můžete absolvovat samostatně kdykoliv během roku, nicméně obrovským zážitkem bude účast na celé „gastronomické tour“, během níž ochutnáte prestižní značky de Venoge, Mailly Grand Cru či Delamotte. Hosté si mohou vybrat ze dvou variant.

V odpoledním kurzu od 16 do 18 hodin na ně čekají tři vybrané champagne v kombinaci se třemi mini předkrmy z kuchyně šéfkuchaře La Truffe Jiřího Voráče. Cena odpoledních kurzů se pohybuje od 750 do 950 korun, podle toho, jaká champagne se budou nalévat.

Večerní kurz bude probíhat od 19 do 22 hodin a stejná champagne tentokrát doprovodí celé lanýžové menu s předkrmem, hlavním jídlem a dezertem. Za večerní kurz zaplatíte od 1500 do 1950 korun.

Kapacita jednotlivých lekcí činí 15 osob. Konkrétní pokrmy v menu budou uveřejněny vždy minimálně týden předem na www.latruffe.cz. Zaregistrovat se můžete na restaurant@latruffe.cz.