Letní vedra se blíží, připravte se na ně včas

.

. Zdroj: Pražská energetika

Vstupujeme do letních dnů, a abyste se doma cítili příjemně, pomůže vám dobře vybraná klimatizace. Dnešní moderní zařízení umí být tichá, energeticky nenáročná a navíc dokáží víc než jen chladit. Jak se v rozsáhlé nabídce neztratit?

Oslovit specialistu, a to nejen, že dokáže ušetřit čas strávený procházením nabídek, ale poradí i s ohledem na rodinný rozpočet. Nenechávejte také rozhodnutí na poslední chvíli. „Výběr, objednání a instalace kvalitního, funkčního systému nástěnné klimatizace může trvat několik týdnů. V sezóně třeba i měsíc,” říká Jan Novotný, expert na klimatizace ze společnosti PRE.

Každý byt si žádá své

Každý byt vyžaduje něco jiného. „Společně s klientem propočítáme, jak velký prostor je třeba vychladit. Díky tomu může mít každý doma stále svěží, čistý a zdravý vzduch,” vysvětluje Jan Novotný z PRE. Klimatizace se využívají také v noci. Proto je hlučnost zařízení dalším z faktorů při rozhodování.

Mobilní nebo nástěnnou?

Obojí má výhody. Mobilní klimatizace lze přenášet z místnosti do místnosti, nebo ji odvézt i na chalupu. Nevyžaduje instalaci ani stavební úpravy. Projevuje se ale vyšší hlučností a bývá náročnější na spotřebu energie. Nejčastěji se vyrábí v energetické třídě A.

Nástěnná klimatizace se skládá z vnitřní jednotky umístěné většinou v pokoji u stropu a venkovní jednotky, která je na balkoně, fasádě domu nebo na střeše. Výhodou nástěnné klimatizace je nízká energetická spotřeba a hlučnost. Ty nejúčinnější nesou označení třídy A++ či dokonce A+++.

Pokud chcete mít příjemně ve více místnostech, je lepší nepřetěžovat jednu jednotku, ale pořídit si ji do každé místnosti. Abyste měli stejný komfort po celém bytě nebo domě, můžete se rozhodnout pro klimatizaci typu multisplit. Její výhodou je, že na jednu venkovní jednotku je napojeno více vnitřních. Toto řešení je ale nákladnější a náročnější na realizaci i následný provoz.

Klimatizace toho umí mnohem více

Kromě chlazení některá zařízení čistí vzduch od plísní, virů, bakterií a pylových alergenů. Nástěnné využijete v zimních měsících také jako topení, protože klimatizace umí „obráceným chodem“ i ohřívat vzduch. Dále upraví i vlhkost vzduchu. Dobře vybraná klimatizace tak může fungovat jako přístroj pro odvlhčování prostor.

.. | Pražská energetika

Jak si chytře vybrat a ušetřit

Levná nemusí být výhodná, ale zároveň nejdražší nemusí znamenat, že je nejlepší. Důležité je, zda je součástí pořízení klimatizace také instalace a servis. Společnost PRE, dokáže odborně poradit i při výběru klimatizačních systémů. Samozřejmostí je nabídka nákupu na splátky bez navýšení.

Pokud zvažujete pořízení klimatizace, obraťte se na PRE. Rádi nabídnou řešení včetně servisu a financování. Stačí kontakt pomocí telefonu 267 053 464, nebo návštěva Centra služeb PRE - Jungmannova 747/28.