LG představila chytré hodinky, které umí volat

LG Watch Urbane LTE

LG Watch Urbane LTE Zdroj: Repro MobilMania.cz

Jihokorejská firma LG představila své první chytré hodinky LG Watch Urbane LTE. Zařízení má podporovat sítě 4G. S hodinkami, které si vystačí bez Androidu, je navíc možné volat. LG hodinky představilo na právě probíhající akci Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně.

LG se rozhodlo, že po kladném přijetí svých kruhových hodinek G Watch R předvede na veletrhu MWC invazi dalších modelů s kulatým displejem. Po nedávno představených Watch Urbane tak přichází odvozená varianta LG Watch Urbane LTE. Jak už název napovídá, hodinky budou podporovat sítě 4G – LG tvrdí, že s touto funkcí přichází jako vůbec první. Mírně se změnil také design a uvnitř se nachází baterie s kapacitou 700 mAh.

Vlastní platforma

Zajímavostí je, že LG u tohoto modelu nezvolilo platformu Android Wear od Googlu, ale zkouší to s vlastním prostředím nazvaným LG Wearable Platform. Tyto hodinky budou totiž podobně jako konkurenční Gear S od Samsung zamýšleny jako autonomní zařízení, do kterého bude možné vložit SIM kartu, volat z něj a posílat SMS.

Konektivitu hodinek lze přirovnat ke smartphonu. Nebude chybět Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 LE a dokonce ani NFC, které by mělo umožňovat bezkontaktní platby. Také ovládání bude podobné jako u smartphonů. Tři boční mechanická tlačítka slouží k procházení menu, vyvolání nabídky a návrat o úroveň zpět.

LG: díky Music Flow vás bude hudba doma následovat [CES]