LG začíná vyrábět prohnuté displeje, zakřivený mobil představí v listopadu

Ohebný displej LG

Ohebný displej LG Zdroj: LG

Jihokorejské LG rozjíždí sériovou produkci zakřivených displejů pro chytré mobilní telefony. Ty dorazí na trh příští měsíc a budou konkurovat podobně tvarovaným telefonům od Samsungu.

LG vybaví svůj telefon šestipalcovou obrazovkou, celý telefon bude zahnutý podle tvaru tváře. Na trh dorazí v listopadu, uvádějí zdroje agentury Reuters. Firma tvrdí, že vyrobila nejtenčí a nejlehčí ohebný displej na světě, který je navíc nerozbitný. Zároveň ale uvádí, že představí „nové produkty s odlišným vzhledem a vylepšeným výkonem“ až příští rok.

Zatímco LG ohne displej od vrchu dolů, Samsung nabídne obrazovku zakřivenou od jedné strany ke druhé. Největší výrobce chytrých mobilů svou novinku zákazníkům nabídne o něco dříve, už během října.

Zakřivené obrazovky jsou teprve na počátku vývoje. Předpokládá se, že později umožní spolu s ohebnými bateriemi výrobu zařízení, která bude možné přehnout či sbalit do ruličky. Překážkou podobných představ zatím zůstávají příliš vysoké výrobní náklady. Ohebné obrazovky také zatím nejsou dostatečně tenké a odolné vůči teplu.

Jako první se zakřivené obrazovky objevily na plochých televizorech. Během letošního roku je začaly prodávat právě Samsung a LG za cenu okolo 200 tisíc korun.