Lidé kolem Wood & Company koupili část skupiny Pilulka

Skupina Pilulka

Skupina Pilulka Zdroj: Pilulka

Farmaceutické uskupení Pilulka, provozující mimo jiné stejnojmenný eshop, získalo významného minoritního akcionáře. Podíl 16,7 procenta získala za řádově desítky milionů korun společnost All-Star Holding, která sdružuje investory kolem skupiny Wood & Company. Transakce ohodnotila Pilulku na stovky milionů korun. Přesnou výši transakce žádná ze stran nezveřejnila.

„Vybírali jsme silného partnera, který nám nabídne jak finanční prostředky, tak i posílení manažerského týmu v oboru farmacie. Věříme, že je to další dílčí krok na cestě k vybudování předního hráče v tomto segmentu. V budoucnu počítáme s dalším kolem investic,“ sdělil internetový podnikatel Petr Kasa, který se svým bratrem Martinem zůstává nadále většinovým majitelem Pilulky.

Za dva roky působení na trhu stihla skupina kromě eshopů Pilulka.cz a Pilulka.sk vybudovat také vlastní síť kamenných lékáren, rozjela i farmaceutického distributora Pilulka Distribuce.

Vlastní rovněž společnosti CoPharm respektive Top Farma, které v České republice a na Slovensku spravují aliance více než 270 lékáren a provozují vlastní systém na správu dodávek farmaceutického zboží do nemocnic. Další firma Pharm Delivery se zaměřuje na dodávky zdravotnického materiálu do domácností.

„V následujících letech se chceme zaměřit na vybudování husté maloobchodní sítě růžových lékáren Pilulka, být jedničkou v internetovém lékárenství v Čechách i na Slovensku a koordinovat významnou část distribuce léčiv do nezávislých lékáren a nemocnic,“ popsal Martin Kasa plány firmy. Pilulka zaměstnává celkem pět desítek lidí. Přímé tržby firmy budou letos činit stovky milionů korun.

Web Pilulka.czWeb Pilulka.czWeb Pilulka.cz | Pilulka