Ligu hrát budeme, věří kouč

Po devíti letech postoupili hokejisté Uherského Hradiště do třetí nejvyšší soutěže.

Pohádkovou sezonu zažili hokejisté HC Uherské Hradiště. Potřetí v řadě vybojovali pohár pro krajského šampiona a navíc postoupili do druhé ligy. K úspěchu je dovedl padesátiletý kouč Petr Sakrajda.

Trenére, kdy jste začal věřit v postup?

V Karviné v prvním zápasu kvalifikace. Kvalitu soupeře jsme vůbec neznali, ale ukázalo se, že herně jsme daleko lepší. Po zápase, který jsme vyhráli 5: 4, jsem stoprocentně věřil, že je přehrajeme.

V čem byla vaše síla?

V mančaftu, kluci táhli za jeden provaz. Podařilo se nám složit tým z hráčů, kteří si rozuměli jak na ledě, tak i v kabině. A když panuje pohoda a sranda i na trénincích, tak se to zákonitě musí projevit.

Spekuluje se ale o tom, že stejně nebudete druhou ligu hrát.

Bohužel, prioritou jsou peníze, druhá liga je poloprofesionální soutěž, kde nikdo zadarmo hrát nebude.

Kolik peněz na sezonu potřebujete?

Abychom soutěž odehráli slušně a pohybovali se uprostřed tabulky, je zapotřebí zhruba tři a půl milionu korun.

Z jakých zdrojů je chcete zajistit?

Od sponzorů. Pomoc přislíbil také hradišťský starosta. Bez podpory města se neobejdeme. Rozhodně si myslím, že Uherské Hradiště a hokejoví fanoušci si návrat druhé ligy jednoznačně zaslouží.

Kdy bude jasno?

Doufám, že do 10. května, kdy začneme letní přípravu. Už jsem mluvil s některými kluky, kteří by měli chuť nastoupit do případné druholigové soutěže. Většinou se jedná o hradišťské odchovance. Z vítězného kádru zůstane zhruba dvanáct lidí, proto potřebujeme posílit. O určité spolupráci jsem již mluvil se zlínským koučem Zdeňkem Venerou, tak uvidíme.

Máte plán B, kdyby to nevyšlo?

Ne. Dostat se do vyšší soutěže se pokoušíme tři roky, a pokud bychom to teď hodili jen tak za hlavu, to bychom byli za blbce i na veřejnosti. Pro mě by to bylo obrovské zklamání.