Líní silničáři pobavili Lotyše a díky YouTube přišli o místo

Zima dá silnicím pořádně zabrat a množství výtluků, které se objevují v jejím průběhu, svědčí o tom, zda je mírná či nikoli. Často bývají překvapivě poničené i zcela nové vozovky, takže řidiči právěm podezřívají stavitele silnic, že k technologii stavby přistoupili poněkud ledabyle. Mimořádně "kocourkovský" přístup, který zvolili silničáři při opravě vozovek v Rize, si však dovolí málokdo.

Lotyši se baví videozáznamem dvou silničářů, kteří ledabyle spravovali díry na silnici lotyšské metropole Rigy. Lopatami házeli nový asfalt do děr plných vody a zadupávali ho nohama. Starosta, který snímek viděl, dal výstrahu šéfovi silničářů a nakázal oba muže bez milosti vyhodit ze zaměstnání.

Záznam se objevil na sociální síti YouTube 29. prosince a dva provinilci přišli o místo ve čtvrtek. Starosta Nil Ušakov na svém Facebooku k tomu napsal: „Pokud uvidíte použití podobných 'nanotechnologií', nafoťte je, natočte a pošlete mi je.“

Podle ruského serveru Lenta.ru se kvůli nepříznivému počasí díry na silnicích v Rize tvoří rychleji, než je správa silnic stačí opravovat. Od 25. prosince došlo kvůli děravým vozovkám jen do lotyšského parlamentu už 26 stížností.