Lukáš Křeček posílí opavskou obranu

K týmu fotbalového áčka SFC Opava se připojil nový hráč. Lukáš Křeček má zlepšit především hru dozadu.

Kádr třetiligového Slezkého FC Opava se během zimní přestávky, až na jednu výjimku, vůbec nezměnil. Tou jedinou změnou je příchod čtyřiadvacetiletého defenzivního záložníka Lukáše Křečka ze Zbrojovky Brno. „Lukáš má za sebou zkušenosti z nejvyšší soutěže a když se dobře zapracuje, měl by naši obrannou hru zkvalitnit,“ řekl o nové tváři v týmu Josef Mazura.
Ten si právě na obranu stěžoval nejvíce. „Ani v přípravných zápasech se nám moc nedařilo. I když jsme dokázali vyhrát, dostávali jsme dost gólů,“ řekl Mazura. Záložník Křeček začínal s fotbalem v Kladně, s Vlašimí postoupil do druhé ligy. Když se pak Vlašimi podařilo uzavřít podzimní část soutěže na šestém místě v tabulce, o hráče základního kádru se začaly zajímat prvoligové celky. Zvítězila Zbrojovka Brno.
„Druhou ligu jsem hrál s Vlašimí půl roku. První liga byla velká výzva a odehrál jsem v ní čtrnáct zápasů,“ upřesnil Křeček. Podzim ale byl pro brněnskou Zbrojovku tragický, vedení klubu vyměnilo trenéra a začalo škrtat v sestavě. A tak se Křeček rozhodl odejít. „Skok o dvě soutěže dolů neberu jako krok zpět. Samozřejmě, že bych hrál raději ligu, ale když jsem v Brně nedostal důvěru, tak se nedá nic dělat. Hrát o postup je dobrá zkušenost a Opava má minimálně na střed druholigové tabulky,“ podotkl Křeček. Toho se pokoušela získat ještě Viktorka Žižkov, Lukáš Křeček ale dal, možná překvapivě, přednost Opavě. „Víc se mi zamlouvala kvůli výborným fanouškům a zázemí, které je tady parádní. Se spoluhráči jsem si sednul dobře na hřišti i v kabině,“ doplnil Křeček.