Lykan HyperSport: arabský supersport se chystá na evropskou premiéru

Lykan HyperSport

Lykan HyperSport Zdroj: Autorevue

Na víkendové výstavě Top Marques v Monaku bude evropskému publiku představen arabský supersportovní automobil Lykan HyperSport. V produkčním provedení…

Lykan HyperSport má být prvním arabským supersportem. Tento projekt jsme vám prvně představili již před rokem, ovšem už v listopadu zde byl funkční prototyp. Za tímto modelem stojí jistý Ralph Debbas, resp. jeho libanonská automobilka W Motors, jež byla založena teprve v roce 2012. Už o tomto víkendu se Lykan HyperSport představí na evropské půdě, a to na výstavě Top Marques v Monaku.

Lykan HyperSportLykan HyperSport | Autorevue

U W Motors vzali svůj projekt skutečně vážně, vydupat z popela podobně odvážnou myšlenku a doslova během několika měsíců ji dovést až do stádia předprodukčních prototypů, to je úctyhodný výkon. W Motors na svém HyperSportu spolupracuje s řadou specializovaných společností včetně rakouské firmy Magna Steyr a italských studií StudioTorino a Carozzeria Viotti. Produkční linka ještě nestojí, ale měla by vzniknout již brzy kdesi ve Spojených arabských emirátech (SAE).

Lykan HyperSportLykan HyperSport | Autorevue

Podle posledních informací má být HyperSport poháněn motorem s výkonem 770 koní (566 kW) a točivým momentem 998 Nm, přičemž vůz s ním zrychlí z 0 na 100 km/h za méně než 2,8 s a dosáhne rychlosti 394 km/h. Malosériová výroba se má rozběhnout už koncem letošního roku, u W Motors navíc slibují přípravu nového, ještě výkonnějšího modelu. Připomeňme, že letošní Top Marques Monaco startuje již pozítří.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz