Machnín s Ještědem v zádech

Machnín s Ještědem v zádech

Machnín s Ještědem v zádech Zdroj: Foto Antonin J. Grimm

Být golfistou na Liberecku je celkem pohoda. V dosahu jsou dvě devítky (Ještěd a Grabštejn) a dokonce tři osmnáctky (Ypsilonka, Malevil a Machnín). Zastavme se u posledního jmenovaného. Golf Club Liberec, jak se zdejší klub oficiálně jmenuje, zde působí od roku 1999.

První dvě jamky vedou okolo drivig range a s hlukem z dvouproudové silnice od Děčína to není žádná sláva. Proměna nastane, když projdete pod železničním viaduktem k jamce číslo tři. To je úplně jiný golfový svět. Civilizace se schová za vysokým železničním náspem a vy se můžete nerušeně soustředit na hru. Hřiště je v této části hodně tolerantní, běžný slice je v klidu hratelný z vedlejších fairwají.
Na hřišti je celkem osm tříparových jamek. Nejzajímavější jsou pasáže na „krajích“ hřiště.

Sen
amatérského
golfisty.
Hřiště je
celkem
krátké, ze
žlutých
odpališt měří
pouhých
4754 metrů
s parem 68.
Dá se v klidu
obejít za
necelé tři
hodinySen amatérského golfisty. Hřiště je celkem krátké, ze žlutých odpališt měří pouhých 4754 metrů s parem 68. Dá se v klidu obejít za necelé tři hodiny | Antonin J.Grimm

Jamky 9 a 10 připomenou nedalekou Ypsilonku. Mě se nejvíce líbila trojice jamek 15 až 17. Jamky jsou hodně technické, okolo bublá Ostašovský potok a stín zajistí vzrostlé stromy. Nejtěžší podle
skorekarty je jamka číslo sedm, pětipar, jehož green je jak zepředu, tak zezadu chráněn vodou, a je navíc silně zvlněný.

Golf Club LiberecGolf Club Liberec | Antonin J.Grimm

„Do budoucna bychom rádi úvodní dvě jamky a závěrečnou osmnáctku přesunuli za trať,“ vysvětluje prezident klubu Vladimír Zapotil plány s hřištěm. Určitě to bude dobře. Hřiště má fee na přijatelných 600 korunách ve všední den, o víkendech činí 800 korun.

Autor je obchodní ředitel vydavatelství Czech Press