Mark Zuckerberg je už šestým nejbohatším člověkem na planetě

šéf Facebooku Mark Zuckerberg

šéf Facebooku Mark Zuckerberg Zdroj: CTK/AP

Finanční výsledky Facebooku dopadly skvěle, což se odrazilo i ve zvýšené ceně akcií. Důvěra investorů měla za následek i značné zamíchání pozic nejbohatších lidí na planetě a obzvláště pak pro Marka Zuckerberga.

Právě jmění Marka Zuckerberga reprezentované především akciemi Facebooku se dostalo na hodnotu 47,5 miliard dolarů, což mu nově zajistilo šestou pozici za pátým Carlosem Slimem, čtvrtým Jeffem Bezosem, třetím Warrenem Buffettem, druhým Amancio Ortegou a samozřejmě prvním Billem Gatesem, který se pyšní jměním 78 miliard dolarů.

Mark Zuckerberg tak předehnal bratra Charlese i Davida Kocha a do první desítky se ještě dostal Larry Page (38,7 miliard dolarů) a Larry Ellison (38 miliard dolarů). Na přehled všech dolarových miliardářů se můžete podrobně podívat na přehledné stránce webu Bloomberg, kde lze získat i další statistiky. Například součet jmění všech těchto miliardářů je 2,8 bilionů dolarů.

Díky zveřejněným finančním výsledků si polepšilo mnoho osob pohybujících se kolem úspěšných technologických firem. Nejvíce si přilepšil Zuckerberg, ale také Bezos, Moskovitz, Page, Brin nebo i Parker či Saverin.

První čtyříctka nejbohatších dolarových miliardářůZdroj: Bloomberg