Microsoft chce posílit kyberbezpečnost. Plánuje akvizici izraelské firmy

Microsoft

Microsoft Zdroj: Jan Sedlak

Americká softwarová společnost Microsoft chce zabezpečit cloud. Z toho důvodu plánuje koupit izraelskou firmu z oboru počítačové bezpečnosti Adallom, nabízí za ni 320 milionů dolarů (zhruba osm miliard korun). Napsal to dnes izraelský finanční deník Clacalist.

Adallom vyvíjí bezpečnostní ochranu takzvaných cloudových serverů a měl by se stát základem kyberbezpečnostních aktivit Microsoftu v Izraeli, uvedl list. Ani jedna z firem zprávu agentuře Reuters nekomentovala.

Světová špička v kyberbezpečnosti

V Izraeli, který patří v oboru informačních technologiích mezi světovou špičku, Microsoft v posledních letech koupil několik firem. Získal například výrobce bezpečnostního softwaru Aorato nebo firmu Equivio, která se zabývá textovou analýzou.

Adallom vznikl v roce 2012 a má 80 zaměstnanců. Jeho technologie zabezpečuje informace ukládané na vzdálených serverech firem Microsoft nebo Google a chrání je před kyberútoky.

Microsoft v Izraeli nenakupuje poprvé. Už za vývojáře bezpečnostního softwaru Aorato dal 200 milionů dolarů. Koupil také například analytickou firmu Equivio.