Mistrovství Německa v parkování vyhrála obchodnice z Düsseldorfu

Žena za volantem, ilustrační foto

Žena za volantem, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Neoficiální mistrovství Německa v parkování vyhrála 45letá obchodnice, podle německých médií navzdory zažitým klišé o těžkostech, které ženám parkování působí. Sabine Langerová z Düsseldorfu podle agentury DPA vyhrála vstupenku na Velkou cenu Monaka vozů formule 1.

Langerová své prvenství vybojovala v konkurenci osmi finalistů na dopravním hřišti autoklubu ADAC v bavorském Landshutu. „Služebně jsem hodně na cestách a často musím parkovat v úzkých mezírkách - to je pro mě výzva,“ řekla DPA vítězná řidička.

Soutěž uspořádal srovnávací portál pojišťoven Transparo. Do Landshutu byli pozváni čtyři muži a čtyři ženy. Účastníci museli kromě běžného osobního auta zaparkovat i například téměř devět metrů dlouhou limuzínu - a to poslepu, jen s pomocí spolujezdce.

Nejtěžší ale bylo zaparkovat nákladní automobil, tvrdí vítězka. I muži přitom museli mít boty s vysokými podpatky, řekla Langerová. Manžel i otec jsou na ni údajně hrdí. Ona sama je přesvědčena, že velmi dobří i velmi špatní řidiči jsou mezi oběma pohlavími.