Modernizovaný sedan C-Elysée bude Citröen nabízet za 260 000 Kč

Modernizovaný Citröen C-Elysée

Modernizovaný Citröen C-Elysée Zdroj: Autorevue.cz

Modernizovaný Citröen C-Elysée
Modernizovaný Citröen C-Elysée
Modernizovaný Citröen C-Elysée
Modernizovaný Citröen C-Elysée
Modernizovaný Citröen C-Elysée
12
Fotogalerie

Francouzská automobilka odtajnila vzhled vozu po faceliftu již na podzim minulého roku. Nyní auto přichází na trh.

Bez stokoruny 260 000 Kč bude stát modernizovaný Citröen C-Elyséé v základním provedení. Ceník již odtajnilo tuzemské zastoupení této francouzské značky.

C-Elysée je klasický sedan kategorie nižší střední třída, který zaznamenává úspěchy především v Číně i v afrických zemích.

Při faceliftu se změnila přední maska, nárazník, tvary i grafika světlometů a uvnitř prostřední část palubní desky. Zde může být umístěn sedmipalcový displej multimediálního systému.

Motorová paleta se neměnila. Zážehové motory zastupuje 1.2 PureTech 82 s manuální převodovkou a 1.6 VTi 115 s manuální nebo automatickou šestistupňovou převodovkou poslední generace EAT6 od japonského výrobce Aisin. V případě naftových motorů jde o 1.6 BlueHDi 100 s pětistupňovými přímo řazenými převodovkami.

V základní výbavě je čtveřice airbagů, palubní počítač, tempomat s omezovačem rychlosti, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládaní oken předních dveřích a zrcátek, mlhovky, LED světla pro denní svícení, rádio a patnáctipalcová ocelová kola.

Za druhý stupeň výbavy se připlácí dvacet tisíc korun. V takovém případě pak zákazník získá rovněž elektrické ovládání pro okna v zadních dveřích, klimatizaci, kožený volant, rádio s CD a MP3, středovou loketní opěrku vpředu, rezervní kolo a lakované kliky a zpětná zrcátka.

Za příplatek je možno nechat do auta namontovat alarm, parkovací senzory nebo i kameru, navigaci, vyhřívaná přední sedadla a hliníková kola v rozměrech patnáct nebo šestnáct palců.