Musk představil automatické nabíjecí chapadlo pro elektromobily

automatické nabíjecí chapadlo Elona Muska

automatické nabíjecí chapadlo Elona Muska Zdroj: Tesla

Když vizionář Elon Musk zhruba před rokem tweetnul, že jeho automobilka Tesla Motors vyvíjí nabíječku, která bude schopná se sama zapojit do poblíž zaparkovaného auta a která připomíná „kovového hada“, málokdo tomuto oznámení věnoval pozornost. Rok se s rokem sešel a Musk opět tweetnul, tentokráte však rovnou video zmíněného hada, který, jak sám poznamenal, „působí trochu divně“. Co je však hlavní, had opravdu sám najde v poblíž zaparkovaném vozu zdířku a začne jej zabíjet.

Na níže přiloženém videu je vidět prototyp nabíjecího ramene/chapadla, které (zcela určitě naprostou náhodou) jako by vypadlo z komixového světa oblíbeného hrdiny Spidermana a jeho protivníka, zlouna Doktora Oktopuse.

Krom videa zatím nejsou k dispozici jakékoliv detailnější informace o tom, jak moc dobře, respektive přesně chapadlo funguje, případně jakými technologiemi pro zaměřování je vlastně vybaveno. Jasné je zatím jen to, že jde o další z pokusů „udělat vlastnictví elektrického auta zajímavějším a pohodlnějším“. A vlastně proč ne, pokud člověk netrpí chorobným strachem z hadů či chobotnic.