Nejdostupnější kombíky letošního podzimu (srovnání)

Zavazadlový prostor vozu kombi, ilustrační foto

Zavazadlový prostor vozu kombi, ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Probíhá velké stěhování věcí z chalup a chat a příprava na cesty za lyžováním, kde se velký zavazadlový prostor hodí také.

Pokud uvažujete o obnově svého vozového parku, oceníte především maximální přepravní kapacitu, nízkou cenu a trváte na novém autě, připadají pro vás v úvahu nejspíš vozy s karoserií kombi, jež i v těch nejnižších kategoriích často nabídnou překvapivě velký a variabilní zavazadlový prostor. A právě ten bude spolu s cenou patřit k nejdůležitějším parametrům pro naše srovnání.

Co takovému zákazníkovi dnes mohou značky nabídnout? V potaz budeme brát nejnižší ceny včetně akčních cen (s platností k datu publikace článku), zatímco nabídky individuálních prodejců z pochopitelných důvodů zohledňovat nebudeme. Ceny budou uvedeny při platbě v hotovosti.

Soustředit se budeme na nové automobily s pořizovací cenou okolo 250 tisíc Kč. Jelikož to není zrovna mnoho peněz, zabrousíme výjimečně také do sfér mimo klasických kombíků. A z vysvětlených důvodů nebudeme vybírat vždy pouze ty nejlevěnší varianty.

nabídka kombíkůnabídka kombíků | Autorevue.cz

Do srovnání zahrneme kromě objemu zavazadlového prostoru také užitečnou hmotnost, jež má k otázce přepravní kapacity také co říci. Maximální objem prostoru pro zavazadla představuje alespoň v našem výběru skutečně nejvyšší možnou hodnotu, tedy včetně možnosti zadní sedadla nejen sklápět, ale také snadno zcela demontovat.

Pokud vám tento výběr přijde jako příliš krátký, bude to zřejmě tím, že cenově dostupných kombíků je v současnosti na našem trhu, který však na objem kufru obecně docela slyší, poněkud málo… Celý článek včetně fotogalerií najdete na Autorevue.cz