Nejmenší kulturista světa zemřel na krvácení do mozku

Nejmenším kulturistou na světě byl Ind Aditya Dev. (Foto:Profimedia)

Nejmenším kulturistou na světě byl Ind Aditya Dev. (Foto:Profimedia) Zdroj: Profimedia

V Indii zemřel člověk, který byl od roku 2006 veden jako nejmenší kulturista na světě. Ind Aditya "Romeo" Dev zemřel ve věku pouhých 23 let. Trpěl genetickou poruchou, která výrazně ovlivnila jeho vzrůst.

Mladý sportovec upadl do bezvědomí doma poté, co mu praskla tepna v mozku. Ačkoli byl převezen do nemocnice, lékaři jej nedokázali zachránit. Krvácení do mozku bylo masivní a prasknutí mozkové tepny končí bohužel v devadesáti procentech úmrtím postiženého. Mozkové aneurysma u siláka lékaři diagnostikovali již v roce 2008.

Indovo tělo připomínalo konstitucí dvouletého chlapce. Mladík měřil pouhých 84 centimetrů a vážil jen něco málo přes 9 kilogramů. Postižený muž navštěvoval dvakrát týdně posilovnu, kde se trápil zvedáním až dvou kilové činky.

Čtete také:

Rodina jeho tělo zpopelnila při tradičním hinduistickém obřadu. Otec k jeho skonu poznamenal: „Je to obrovská ztráta pro naši rodinu. Budeme truchlit po zbytek svého života. Byli jsme varováni lékaři již před mnoha lety, že může zemřít už v raném věku. Všechny ty roky jsme se modlili za jeho dlouhý život.“