Nokia uvede Lumii 900 na český trh, v obchodech je za 14 tisíc

Lumia 900

Lumia 900 Zdroj: MobilMania.cz

Nokia dnes na tiskové konferenci v Praze oficiálně uvede svou vlajkovou loď Lumia 900 na český trh. Telefon, jehož příchod příznivci platformy Windows Phone netrpělivě vyhlíželi už od ledna, kdy byl představen ve verzi pro americký trh, mezitím ztratil něco ze svého lesku.

Není to chyba produktu, ani samotné Nokie, spíše vliv vnějších událostí, které přinesly vědomost o chystaném Windows Phone 8. Takzvané Apollo sice bude reálně dostupné nejdříve na podzim, ale již nyní ovlivňuje existenci současných modelů.

Nokia Lumia 900 nabízí 26 obchodů za ceny od 12 990 Kč do 16 923 Kč. Porovnejte si ceny na HLEDEJCENY.cz

Protože nová verze Windows pro smartphony nebude dostupná v plném rozsahu pro starší hardware, klesá nyní ochota zákazníků tyto telefony kupovat. Je otázkou, do jaké míry syndrom „předčasného avíza“, oblíbené to disciplíny Microsoftu a Nokie, postihne tuto vlajkovou loď. Stále však platí, že Lumia 900 je v současnosti nejlépe vybavený smartphone s mobilními Windows na trhu.

Lumia 900Lumia 900 | MobilMania.czNokia Lumia 900

Ve volném prodeji ji seženete v modré, bílé a černé barvě za cenu okolo 14 tisíc korun. Operátoři se kvůli výše zmíněným skutečnostem do zařazení Lumie 900 do nabídky příliš nehrnou, podle našich informací by ji měl zalistovat pouze Vodafone. Cena u operátora bude známá později.

Podle nejnovějších informací se Nokia Lumia 900 objeví také v nabídce Telefóniky.