Nokia získala patent na vibrační tetování

ilustrační foto

ilustrační foto

Poslední prazvláštní výdobytek přinesla na patentový úřad sama Nokia. Oč jde? O vibrační tetování...

Datum na patentu zní na 15. března 2012, jedná se tedy o velmi čerstvou záležitost. Prvně Nokia přišla s patentem nalepovacího štítku na kůži, ne nepodobnému samolepce ze žvýkačky. Ten by se jednoduchým způsobem spároval s telefonem a následně vibroval s příchozím hovorem, nebo SMS. Vibrování by bylo inteligentní, podobné vyzvánění pro skupiny kontaktů – tedy pro několik různých lidí (skupin) rozdílná vibrační sekvence. Bez nutnosti koukání na displej mobilního telefonu byste tak věděli hned, kdo volá a podle toho se rozhodli, zdali telefon z kapsy vyndáte, či ne.

náčrtky vibračního tetovánínáčrtky vibračního tetování | MobilMania.czVibrační štítek, či rovnou tetování. Šílený nápad, nebo geniální vize?

Následně Nokia svůj patent ještě přiostřila a přihodila hned koncept tetování na bázi feromagnetického inkoustu, který by zastával víceméně obdobnou funkci jako štítek popsaný výše. A to už je celkem silná káva. Praktické využití by záleželo na vkusu každého uživatele, celá věc přitom působí dojmem spíše béčkové sci-fi, nežli blízké budoucnosti našich všedních dní. Ať už celá věc dopadne jakkoli, tak doufejme, že ji Nokia řádně odladí. Takové nekonečné vibrování na libovolné tělesné partii by totiž přeci jen dokázalo zkazit den.