Nová Octavia Combi oproti minulé generaci zlevní - začne na 365 tisících

Octavia Combi

Octavia Combi Zdroj: ctk

Cena nové Octavie Combi třetí generace bude začínat na 364 900 korun. To je o 30 tisíc korun více, než u octavie v provedení liftback a o 4000 méně, než u předchozí generace. Prodávat se začne v Česku na konci dubna, na dalších trzích v květnu. Objednávky začali dealeři Škody přijímat dnes. Na ženevském autosalonu to uvedli zástupci společnosti.

Automobilka zároveň představila Combi v provedení 4×4, které je vybaveno novou spojkou Haldex páté generace a bude k dostání se třemi různými motory. Ještě letos se objeví Octavia ve sportovním provedení RS a také vůz na stlačený zemní plyn CNG. „Chceme ročně prodávat půl milionu octavií,“ uvedl na tiskové konferenci při představení vozu předseda představenstva Winfried Vahland. Dosud byla roční produkce octavií přes 400 tisíc vozů.

Nová Octavia Combi, která má dnes v Ženevě světovou výstavní premiéru, je o devět cm delší než její předchůdkyně a o 4,5 cm širší. Rozvor stoupl téměř o 11 cm. Zavazadlový prostor se zvětšil o pět litrů na 610 litrů. Po sklopení zadních sedadel nabídne 1740 litrů, což představuje nárůst proti předchozí generaci o 85 litrů.

„Octavia Combi nabízí osobám cestujícím na zadních sedadlech extrémní prostor pro nohy - před koleny 73 milimetrů - což je v tomto segmentu špičková hodnota. A novým rekordem ve své třídě je i zavazadlový prostor,“ uvedl dříve člen představenstva odpovědný za oblast technického vývoje Frank Welsch.

Aktuální nabídka motorů zahrnuje čtyři benzinové a čtyři naftové. Spotřeba u nejúspornější verze GreenLine začíná na 3,4 litrů nafty na 100 kilometrů.

Vedle chytrých řešení, které automobilka představila již u liftbacku, jako je oboustranný koberec, odpadkový koš nebo škrabka na led ve víčku nádrže, nabídne Combi například odkládací kapsu na kabáty za zadními sedadly nebo odjištění opěradla zadního sedadla ze zavazadlového prostoru. Pod variabilně nastavitelnou a polohovatelnou dvojitou podlahou najde své místo roletový kryt kufru a příčný střešní nosič. V komfortní výbavě nechybí adaptivní tempomat, systém hlídání jízdního pruhu nebo funkce nouzového brzdění. Vůz může mít až devět airbagů.

Octavia CombiOctavia Combi | ctk