Nové Volvo V60 Cross Country je švédská Octavia Scout

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country
Volvo V60 Cross Country
Volvo V60 Cross Country
3
Fotogalerie
Jistě, Volvo V60 Cross Country je větší než Octavia Scout, ale je to něco na ten samý způsob. Přizvednutý a trochu oplastovaný kombík, který se tváří, že se nelekne nezpevněné cesty a trošky bahna. Volvo si od novinky slibuje především posílení pozice na americkém trhu a doplnění nabídky vedle nového modelu XC90.

Prvním podobným modelem bylo Volvo V70 Cross Country z roku 1997 a automobilka tak navazuje na tradici poloterénních kombíků. Novinka se technicky nebude nijak zásadně lišit od běžného kombi V60. Jediným zásadním rozdílem je jiné nastavení podvozku, který je o 65 mm výše nad zemí.

Volvo V60 Cross Country jezdí na 18“ nebo 19“ kolech s vyššími pneumatikami, prý pro snazší zdolávání obrubníků nebo lehkého terénu a kamenitých cest. Volvo se v tiskové zprávě dokonce zmiňuje o „temné sportovní stránce“ tohoto kombíku. Prý ji mají zdůrazňovat rozšíření blatníků, plastové kryty podvozku a koncovky výfuku…

Volvo V60 Cross CountryVolvo V60 Cross Country

Na severoamerickém trhu se bude Volvo V60 Cross Country nabízet i s benzínovým pětiválcem o výkonu 250 koní, pohonem všech kol a automatickou převodovkou. V Evropě se dočkáme naftových i benzínových čtyřválcových verzí Drive-E s pohonem předních kol a naftového pětiválce D4 s pohonem všech kol.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz