Nový přírůstek do rodiny chytrých věcí: Dudlík

Pacifi, chytrý dudlík

Pacifi, chytrý dudlík Zdroj: msc

Žijeme v době “chytrých“ zařízení: chytrá lednička, chytrá pračka, chytrý telefon nebo chytrý zámek se postupně stávají nedílnou součástí našich dnů. Podle Britské společnosti BlueMaestro se k těmto zařízením příští měsíc přidá další chytrá novinka: dudlík s vybranými funkcemi klasického sporttrackeru.

Chytrý dudlík Pacifi bude umět hned několik věcí najednou – krom uspokojivého dumlání, které poskytne ratolesti, totiž bude připojen prostřednictvím bluetooth k chytrému telefonu, do nějž umí zasílat aktuální tělesnou teplotu dítěte. V aplikaci v telefonu si pak rodič bude moci nastavit například hodnoty teploty, při nichž má zaznít varovný alarm nebo dokonce rovnou vytočit hovor lékaři.

Pro případ, že by dítě dudlík zahodilo nebo by někam zapadl, je zařízení vybaveno detekčním senzorem, který až do 50 metrů (dle síly připojení bluetooth) umí na svoji polohu upozornit. Konstrukce je samozřejmě vodotěsná a umyvatelná v myčce, na knoflíkovou baterii vydrží běžet zhruba rok. Na příchod chytrého dudlíku upozornil web Telegraph.co.uk. Cena dudlíku BlueMaestro stanovil na 30 euro.