Novým šéfkuchařem v Allegro bude Richard Fuchs

Richard Fuchs

Richard Fuchs Zdroj: CTK/Peska Stanislav

Novým šéfkuchařem pražské restaurace Allegro v hotelu Four Seasons bude od října Richard Fuchs. Je prvním Čechem, který bude řídit jedinou tuzemskou restauraci oceněnou hvězdičkou v prestižním gastronomickém průvodci Michelin. Pro Allegro ji už po třetí získal italský šéfkuchař Andrea Accordi, který odchází do ruského Petrohradu.

Fuchs patří mezi tuzemské šéfkuchařské hvězdy. Jeho kuchyně je typická elegantními a nekomplikovanými kompozicemi ze špičkových surovin. Má za sebou angažmá v pražské restauraci Monastery, předtím vařil ve špičkových restauracích v Egyptě.

Než se vydal na sever Afriky, pracoval Fuchs od roku 2000 právě v Allegru, tehdy ještě pod vedením Accordiho předchůdce, respektovaného Vita Mollicy. „Nastoupil jsem k němu se zkušeností z Hiltonu a krátké stáže v Itálii. Vito byl první, kdo nám ukázal, co je to respekt k surovinám,“ řekl HN Fuchs.

Restaurace Allegro bude od listopadu kvůli přestavbě tři měsíce zavřená a je pravděpodobné, že po změně konceptu nestihne v nové podobě michelinskou hvězdičku obhájit. Uzávěrka michelinského bedekru je již v lednu 2012.

Fuchs se případné ztráty neděsí. „Dobré věci potřebují čas. Hvězdička je zavazující a důležitá, ale v první řadě jde o dobré jídlo a spokojené hosty,“ dodal.

Ve svém 30. vydání průvodce Michelin Main Cities of Europe 2011 zahrnuje výběr hotelů a restaurací ve 44 městech 20 evropských zemí. Z českých restaurací se v něm objevily Aromi, SaSaZu, Le Terroir a Divinis. V prestižním francouzském průvodci byly s oceněním Bib Gourmand uvedeny také loni.