Offline a bez reklam. YouTube plánuje placenou hudební službu

Server Youtube začne s nabídkou i v režimu offline

Server Youtube začne s nabídkou i v režimu offline Zdroj: youtuberi.com

Server YouTube ještě tento rok zvažuje spuštění hudební služby, která bude zpoplatněná. V rámci ní nabídne poslech hudby bez reklam nebo v režimu offline.

Nová služba má být navržena speciálně pro mobilní telefony a má obsahovat dvě složky, z nichž jedna bude zpoplatněna. Ta nabídne neomezený přístup ke katalogu, který má společnost již k dispozici díky svému vlastníkovi, v rámci Google Play. Prémiová funkce navíc nebude poslech hudby přerušovat reklamou a k dispozici bude také offline. S odvoláním se na dobře informované zdroje o tom informoval portál billboard.com

YouTube odmítl informace komentovat. „Neustále pracujeme na nových a lepších způsobech, aby si uživatelé náš obsah víc užili na všech zařízeních, a aby naši partneři měli více příležitostí, jak oslovit své fanoušky. Nicméně, nyní nemáme co oznamovat,“ uvedla společnost ve vyhlášení.

Hudba pro všechny platformy

Neplacená část služby pak pravděpodobně zpřístupní hudbu na všech platformách, včetně telefonů a tabletů. Právě díky těmto přístrojům plánuje Google zvětšit své zisky z nových zdrojů reklamy. V budoucnu navíc může poslech hudby spojit také s ostatními produkty.

Za poslední dva roky vzrostl podíl uživatelů YouTube na mobilních telefonech ze šesti na 40 procent. Tenhle nárůst ale společnost zatím nedokáže využít ve svůj prospěch. Nižší příjmy z reklamy navíc některá vydavatelství donutil nahrávky na těchto zařízeních zablokovat.