Omezená edice Subaru BRZ Series.Yellow má ostřejší podvozek

Omezená edice Subaru BRZ Series.Yellow má ostřejší podvozek

Omezená edice Subaru BRZ Series.Yellow má ostřejší podvozek

Subaru se chystá příští rok prodávat limitovanou sérii modelu BRZ. Jmenuje se Series.Yellow a jak název napovídá, dostanete ji pouze ve žluté barvě. Zvenku speciální Subaru BRZ, které vznikne pouze v pěti stovkách kusů, poznáte také podle odlehčených 17" kol, jejichž design byl navržen speciálně pro tento model.

Pod kapotou pracuje posílený dvoulitr boxer, jehož výkon vzrostl na 205 koní a točivý moment na 211 Nm. Ale zásadní věci se v rámci faceliftu modelu BRZ, který se odráží i v limitované edici Series.Yellow, týkají něčeho jiného. Například diferenciál, v tomto případě samosvorný Torsen, má zkrácený převod 4,3:1 místo 4,1:1.

Limitovaná edice má také Performance Paket, takže dostanete účinnější brzdy Brembo, tlumiče Sachs, upravený stabilizační systém a přepracovaný podvozek.

Omezená edice Subaru BRZ Series.Yellow má ostřejší podvozekOmezená edice Subaru BRZ Series.Yellow má ostřejší podvozek

V interiéru se detaily omezují jen na žluté prošívání sedaček. Jinak interiér následuje příkladu faceliftovaného modelu a dostanete poměrně bohatou výbavu včetně dvouzónové klimatizace, zábavního systému s dotykovým displejem a podobně. Otázkou je, jak to bude s dostupností žlutého Subaru BRZ na českém trhu, ale na to si ještě musíme počkat.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz