Operátoři se dohodli na pokrytí části metra C mobilním signálem

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: DPP

Společnosti Cetin, která zajišťuje pokrytí pro O2, T-Mobile a Vodafone uzavřely dohodu o pokrytí stanic a tunelů metra signálem 2G, 3G a LTE v pilotním úseku trasy C Muzeum – Roztyly. Firmy podepsaly smlouvy o výstavbě a provozu mobilní sítě a smlouvu o pronájmu optické sítě. Současně byla zahájena jednání s Dopravním podnikem hlavního města Prahy.

Firmy se nyní chystají vypsat jednotlivá výběrová řízení na dodání projektové dokumentace či na dodavatele realizace projektu. „Momentálně je vzhledem ke stále probíhajícímu vyjednávání s DPP nemožné odhadnout konečný termín realizace celé akce,“ reagovala na dotaz E15.cz Patricie Šedivá z T-Mobile.

V současné době jsou mobilním signálem pokryty stanice metra, z nichž některé, například stanice Depo Hostivař, využívají i signálu venkovních vysílačů. V nových stanicích metra A zavedli operátoři pokrytí signálem GSM, 3G a LTE, v ostatních stanicích metra je zajištěno porytí jen prostřednictvím technologií GSM.

Na milionových investicích do výstavby se podílejí všechny tři firmy stejným dílem. Dopravnímu podniku hlavního města Prahy budou platit za prostory v tunelech a ve stanicích nájem.