Osolte to s unikátními modely BMW M!

Zdroj: Shell Czech Republic

Technologické partnerství mezi značkami Shell a BMW přináší na čerpací stanice od 2. 12. 2019 jedinečnou kolekci modelů BMW M. Stačí natankovat alespoň 30 litrů paliv Shell V–Power a doplatit 59 Kč, nebo 30 litrů Shell FuelSave a doplatit 79 Kč, a jeden z úžasných modelů bude váš! 

Sůl neslouží pouze v potravinářství, dokáže se uplatnit i v jiných odvětvích. Jeden takový příklad představují unikátní modely BMW M, u kterých je princip pohonu založen na chemické reakci, v níž důležitou úlohu hraje slaná voda. Voda obohacená o sůl sama o sobě energii nevyrábí, ale slanovodní baterie obsahuje malou kovovou destičku, kde je uložena energie. Jakmile dojde ke kontaktu destičky se slanou vodou, elektrony se dají do pohybu, vzniká elektřina a model BMW M může vyrazit kupředu.  

Shell Czech Republic

Motor se rozběhne maximálně do jedné minuty, přičemž každou slanovodní baterii lze použít dvakrát či třikrát, dohromady po dobu zhruba 30 minut. Po rozložení lze části baterie recyklovat. Po vyčerpání slanovodního pohonu je možné na čerpací stanici do autíčka dokoupit dobíjecí baterii s USB kabelem s efektem podsvícení modelu. 

Shell Czech Republic

S modely se dá užít spousta zábavy také díky závodní dráze vyrobené ze 100% organického materiálu. Jde o hmotu, která zbyde při lisování třtinové šťávy. Dráha je velmi variabilní a dá se doplňovat a rozšiřovat. Může na ní závodit několik autíček naráz a o zábavu je postaráno. Cena autodráhy nebo dobíjecí baterie činí 79 Kč, každý z těchto produktů však lze získat také výměnou za 790 Shell ClubSmart bodů z věrnostního programu.

Čtyři modely slavné značky 

Kolekce slanovodních modelů BMW M, dostupná výhradně na čerpacích stanicích Shell, představí celkem čtyři různé modely. Konkrétně jde o dva „civilní“ vozy (kupé BMW M2 a kabriolet BMW M4) a dva ryze závodní speciály (BMW M4 MOTORSPORT a BMW M8 GTE). Modely BMW M2 a M4 patří mezi sportovními vozy k tomu nejlepšímu, co můžete na silnicích řídit či potkat. 

Shell Czech Republic

Oba závodní speciály mají na svém kontě triumfy v Evropě i v Americe. V případě BMW M4 MOTORSPORT nabízí jeho pohonná jednotka výkon přesahující hodnotu 600 koní. A o mnoho nezaostává ani BMW M8 GTE z mistrovství světa vytrvalostních závodů, které se zúčastnilo i legendárního závodu 24 hodin Le Mans. 

Závodit je navíc možné také ve virtuálním světě – díky aplikaci Shell Racing, kterou si stáhnete zdarma, se zabavíte i na cestách. Více informací naleznete na webu www.shell.cz.

Shell Czech Republic

 

Advertisement